LVD introduceert nieuwe PPED-serie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD introduceert nieuwe PPED-serie

De PPED-afkantpersen zijn voorzien van een achteraanslag met meerdere assen (foto: LVD)

LVD uit Gullegem (B) voegt een nieuw gamma afkantpersen toe aan haar portfolio. De hydraulische PPED-afkantpersen zijn voorzien van een achteraanslag met meerdere assen, een CNC-bombeersysteem en een 15″-versie van de grafische, pictogram-gedreven Touch-B-sturing van LVD. De machine biedt dus meer functionaliteit en geavanceerdere mogelijkheden voor verschillende kanttoepassingen.

Een kostenefficiënt design samen met de nauwkeurige en betrouwbare werking van LVD-machines zorgt voor echte flexibiliteit. De afkantpersen uit de PPED-serie zijn praktisch en eenvoudig in gebruik en kunnen ingezet worden bij een groot aantal plooitaken. De stevige constructie en het servogestuurde hydraulische systeem zorgen voor uitstekende plooiresultaten bij elke toepassing. De PPED bestaat in drie modellen (PPED-4, PPED-5 en PPED-7) met 2 (X, R) of 4 (X, R, Z1, Z2) standaard achteraanslagassen. Een achteraanslag met meerdere assen maakt de PPED veelzijdig en verkort de insteltijd van de machine bij zowel eenvoudige als complexe plooitaken.

Intuïtieve sturing

De achteraanslag met meerdere assen in combinatie met de Touch-B-sturing van LVD zorgt voor een hogere productiviteit. Met dezelfde functionaliteit als de volledig uitgeruste Touch B minimaliseert de gebruiksvriendelijke sturing de input van de operator en maakt het programmeren van onderdelen eenvoudig en intuïtief. De operator kan 2D-ontwerpen maken en simuleren in 3D op een touchscreen, afmetingen invoeren in de sturing of het onderdeelprogramma oproepen. Voortaan is het ook mogelijk om te werken met zowel standaard als aangepaste parametrische programma’s om snel te kunnen programmeren. TOUCH-B werkt met een gecentraliseerde database en is compatibel met Cadman-JOB en Cadman-B.

CNC-bombering

De modellen PPED-5 en PPED-7 met plooilengtes van 3 meter en meer, zijn standaard uitgerust met een bombeersysteem. De plaatdikte, plooilengte, matrijsopening en materiaalgegevens worden ingevoerd in de Touch-B-sturing om te bepalen hoeveel bombering er nodig is om de doorbuiging van tafel en ram te compenseren. Het eigen ontwerp van LVD maakt een perfecte curve met behulp van nauwkeurig afgewerkte contactspieën die ten opzichte van elkaar worden bewogen door middel van servosturing.

De PPED is een veelzijdige machine die een waaier van plooitaken tot een goed einde brengt. De machine is verkrijgbaar in modellen van 50 tot 320 metrische ton met plooilengtes van 2.000 tot 4.000 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven