Ga naar hoofdinhoud

LVD introduceert compacte, elektrische 40-ton kantbank

Met de De Dyna-Press 40/15 Plus breidt LVD het programma van compacte, elektrische kantbanken verder uit (foto: LVD)

LVD uit Gullegem (B) voegt aan haar gamma compacte, snelwerkende, elektrische afkantpersen de Dyna-Press 40/15 Plus toe, een nieuw model van 40 ton met een werklengte van 1.530 mm. De machine is uitgerust met een vierassige achteraanslag en LVD’s Touch-B touchscreensturing.

Net zoals de andere Dyna-Press-modellen is de 40/15 Plus geschikt voor het efficiënt kanten van stukken met hoge snelheden van 25 mm/s. De koppeling van de ram en servomotoren wordt gerealiseerd door twee zware kogelomloopspindels om de kracht en tonnage gelijkmatig over de werklengte te verdelen. De elektrische ram zorgt voor een vlotte overgang van sluit- naar werksnelheid en beperkt het energieverbruik tot een minimum dankzij een optimale verhouding tussen motorvermogen en rambeweging.

Verhoogde Plooikracht

Naast de snelle ram en de verhoogde plooikracht, levert de nieuwe Dyna-Press ook uitstekende productieprestaties voor kleine hoeveelheden met een grote precisie en herhaalnauwkeurigheid. De accurate achteraanslag met vier assen kan een grotere verscheidenheid aan stukken verwerken.

Touch-sturing

LVD’s Touch-B-sturing maakt een snelle, efficiënte instelling mogelijk waarbij de input van de operator minimaal is en het programmeren eenvoudig en intuïtief verloopt. Op het 15’’ touchscreen kan de operator 2D-tekeningen maken en in 3D simuleren. De Touch-B-sturing is ook verbonden met LVD’s Cadman-B programmeersoftware voor meer mogelijkheden.

Ergonomisch

De Dyna-Press 40/15 Plus is ergonomisch, een verstelbare werkhoogte biedt de mogelijkheid om in zittende of staande positie te werken. De afkantpers is bovendien uitgerust met een zelf nivellerend onderstel en in de hoogte verstelbare voetpedalen. LVD’s nieuwe Dyna-Press 40/15 Plus vervoegt de Dyna-press 12/8, 24/12 en 24/12 Plus modellen. Voor alle Dyna-Press afkantpersen is er keuze in gereedschappen. Een uitgebreide reeks boven- en ondergereedschappen is beschikbaar: het universeel, W- of US-type voor stempels en het universeel, LVD- of US-type voor matrijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven