LV Mini is compacte laser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LV Mini is compacte laser

Op de Metav die onlangs in Düsseldorf (D) gehouden werd, stond een compacte lasermachine van het Duitse bedrijf Laservorm. Het vloeroppervlak is slechts één vierkante meter. Met de LV Mini kan, afhankelijk van het type laser, gelast, gehard, opgelast of gesneden worden.

Deze LV Mini van Laservorm is een flexibele laserbewerkingsmachine, die speciaal geschikt is voor het snel en comfortabel bewerken van kleine werkstukken met complexe geometrie. Nauwkeurige lineaire en rotatie-assen zorgen voor een hoge positioneernauwkeurigheid van 0,03 mm en een herhaalnauwkeurigheid van minder dan 0,003 mm. Speciaal voor las- of snijbewerkingen kan de LV Mini maatnauwkeurige en optisch mooie verbindingen of snedes maken.

 

Laservorm LV min op Metav 2012

De LV Mini is een compacte laser met een moderne CNC-besturing (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Deze machine beschikt over de nieuwe B&R NC-besturing, waardoor bediening, programmering en veiligheid in één systeem zijn gecombineerd. De machine is eenvoudig te koppelen aan de beschikbare IT-infrastructuur, waardoor extern programmeren, archiveren en productbewaking mogelijk is. Als laserbron zijn er meerdere types leverbaar. Het werkbereik meet 200 mm bij 150 mm bij 150 mm (X,Y,Z), terwijl de bewerkingsruimte groter is met 600 mm bij 600 mm bij 300 mm (X,Y,Z).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven