Lufthansa parkeert Boeings in Twente • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lufthansa parkeert Boeings in Twente

Lufthansa parkeert 6 Boeing 747-400 vliegtuigen op Twente Airport. Behalve parkeerplekken biedt het vliegveld ook onderhoudsservices. Het plan om op Twente Airport onderhoudsactiviteiten te ontwikkelen krijgt hiermee een vliegende start. Het biedt tevens bedrijvigheid op de Technology Base, waar Twente Airport van uitmaakt, en economische ontwikkeling van de regio.

Als gevolg van het wegvallen van de vraag en de vele reisbeperkingen houden luchtvaartmaatschappijen een groot deel van hun vliegtuigen aan de grond. Twente Airport biedt parkeerplekken voor vliegtuigen van luchtvaart- en leasemaatschappijen uit binnen- en buitenland.

Het parkeermanagement en de onderhoudsservices voor de 6 Lufthansa-vliegtuigen wordt uitgevoerd door onderhoudsbedrijf Lufthansa Technik, een dochter van de Lufthansa Group. Deze zal het parkeermanagement vanuit Amsterdam ondersteunen.

Cluster voor vliegtuigonderhoud

Twente Airport werkt samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL aan het realiseren van een cluster voor vliegtuigonderhoud op Twente Airport. Een onderzoek, uitgevoerd door Airbus Consulting, schetst een gunstig perspectief voor het ontwikkelen van onderhoudsactiviteiten aan vliegtuigen op Twente Airport.

 “Met het onderhoudscluster met daarin onder meer gerenommeerde vliegtuigonderhoudsbedrijven willen wij luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen op een flexibele en innovatieve wijze de hoogwaardige service bieden die zij verlangen”, zegt Meiltje de Groot, directeur Twente Airport.

Groeiende vraag

De coronacrisis zorgt voor een tijdelijke dip in de vervoersvraag, maar een groeiende vraag naar parkeerplaatsen voor vliegtuigen, voor korte maar ook voor de wat langere termijn.”

De grote Europese luchthavens hebben steeds minder fysieke ruimte. Ook gaat het onderhoud ten koste van de beschikbare ‘slots’. Als de vervoersvraag weer groeit, zal de vraag naar onderhoud weer toenemen.

Op termijn extra plekken

Het plan in Twente voorziet op termijn in de aanleg van extra parkeerplaatsen en onderhoudsfaciliteiten.

De onderhoudsactiviteiten op Twente Airport biedt kansen voor innovatieve bedrijvigheid op de luchthaven en op het aanliggende bedrijvenpark van de Technology Base. Zoals het bedrijf AELS (Aircraft End-of-Life Solutions) dat vliegtuigen op een duurzame wijze kan ontmantelen.

Ook onderwijs sluit aan

In Overijssel zijn veel bedrijven verbonden aan de vliegtuigindustrie. Bovendien is er aansluiting op onderwijs op verschillende niveaus. Regionale en landelijke partners voor het onderhoudscluster worden gezocht op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

“Wat goed is voor Twente Airport, is goed voor Technology Base. Dus alle steun voor onderhoud van vliegtuigen”, zegt Jan Schuring, directeur Technology Base.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven