LR Systems bestelt 20 kW laser Trumpf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LR Systems bestelt 20 kW laser Trumpf

LR Systems zet de 20 kW laser in om met de LCR duurzaam verflagen te verwijderen van vliegtuigen (foto: Trumpf)

LR Systems uit Schiphol-Rijk heeft bij Trumpf Nederland een 20 kW laser besteld, bestemd voor inbouw in de eerste productieversie van de Laser Coating Removal Robot (LCR). Deze productieversie zal uitvoerig getest worden door een team onder leiding van Southwest Research Institute uit de VS.

De LCR is vooralsnog de grootste robot ter wereld, die in staat is om met behulp van laser techniek volledig autonoom en duurzaam verflagen te verwijderen van vliegtuigen. De robot zorgt gelijktijdig voor een belangrijke besparing op arbeidskosten en voor een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot. In die zin draagt de robot bij aan het verbeteren van de concurrentiepositie van de vliegtuigonderhoudsindustrie en aan het verantwoord maatschappelijk ondernemen.

Belangrijke innovatie

Paul van IJsselstein, CEO LR Systems: “Met deze bestelling liggen we goed op schema om rond het tweede kwartaal van 2017 de Laser Coating removal Robot aan onze klant te kunnen toeleveren. We zijn verheugd met de uitstekende samenwerking met Trumpf en de rol van Trumpf in ons wereldwijde “team of experts”, die gezamenlijk aan de ontwikkeling en productie van deze belangrijke innovatie voor de vliegtuigonderhoudsmarkt werkt”.

Menko Eisma, CEO Trumpf Nederland: “Wij zijn trots dat we mogen samenwerken in dit uitdagende project. Wij hebben vertrouwen in LR Systems en de andere projectpartners en spreken de hoop uit dat deze bestelling het begin is van een succesvolle verdere samenwerking.”

LR Systems LCR
De LCR is een van de grootste robots ter wereld (foto: LR Systems)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven