Loonstrookjes niet later maar ook niet goed • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Loonstrookjes niet later maar ook niet goed

Volgens softwareleveranciers LogicaCMG en ADP treden er in januari geen vertragingen op in de verwerking van de loonstrookjes. Roel van Winssen, manager salarisadministratie bij DA&A Driessen is er niet van overtuigd dat de afwikkeling van de loonstrookjes gladjes verloopt. “Wat de IT-leveranciers gemakshalve vergeten te melden is de kwaliteit van die geproduceerde loonstrookjes.”

De kwaliteit van de salarisadministratie is deels afhankelijk van de softwareleverancier. “Bij grote partijen als LogicaCMG en ADP draait de loonstrokenfabriek echt wel door, goede of verkeerde berekeningen. Daar was dus ook niet heel veel vertraging in te verwachten. Veel belangrijker is de rol die de salarisadministrateur bij de werkgever heeft in het geheel. Hij bedient het softwareprogramma waarmee de loonstroken uiteindelijk worden gemaakt.”

“Deze week kreeg ik van Raet een brief waaruit blijkt dat het helemaal nog niet zo goed op orde is. Raet adviseert werkgevers om zo snel mogelijk met de Loonaangifte 2006 aan de slag te gaan, omdat de eerste controles door Raet van de salarisproductie januari nogal wat fouten hebben opgeleverd.”

“De bal ligt voor een belangrijk deel bij de (salaris)administrateurs van de werkgevers. Zij moeten het verwerken in de salarissystemen en hebben er grote moeite mee om alle nieuwe regels goed uit te voeren. Wij krijgen de laatste maanden erg veel aanvragen om hen daarbij te helpen. Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar de salarisadministratie doe je er niet zomaar even bij. Dat zal in de komende tijd wel weer blijken” aldus Van Winssen. “In januari zullen er gegarandeerd fouten in veel loonstrookjes zitten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven