Live-demonstratie op Metavak 2015 in Gorinchem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Live-demonstratie op Metavak 2015 in Gorinchem

Op de Metavak in Gorinchem presenteert RFA een robotloader, hier gekoppeld aan een Haas draaimachine, die inzetbaar is door drie vormen van werkstukaanvoer. Op een rastertafel zijn staande of liggende werkstukken beschikbaar, een rolstelling maakt het mogelijk assen van aan de robot aan te bieden en met een visionsysteem pakt de robot werkstukken direct van de pallet (foto: RFA)

Aan het einde van deze maand  – van dinsdag 27 oktober tot en met donderdag 29 oktober –  is het weer tijd om de jaarlijkse Metavak in de Evenementenhal in Gorinchem te bezoeken. Dit najaar is het demoplein zeker interessant.

Een nieuwe onderdeel van de Metavak 2015 in Gorinchem is een live-demonstratie op het demoplein in de beurshal. Onder het motto ‘productive first part right’ wordt getoond hoe enkelstuks-werkstukken efficiënt kunnen worden verspaand op een CNC-draai- of –freesmachine. Van belang is uiteraard een goede voorbereiding. Het resultaat is meer spiluren als gevolg van een meer productief en beheerst verspaningsproces. De demonstraties wordt vijf keer per dag herhaald op het demoplein.

Half uur

Net zoals de andere Metavaks is de beurs geopend in de namiddag en vooravond van 13.00 uur tot 21.00 uur. De eerste demonstratie begint elke dag om 14.30 uur en de laatste staat voor 19.30 uur op het progamma. Elke demonstratie duurt een half uur. De democel is een samenwerking van het Stichting Verspanersforum en diverse andere bedrijven. DMG Mori Seiki stelt een bewerkingscentrum beschikbaar, LCMC zorgt voor een CAD/CAM-station (Esprit), Harry Hersbach Tools voor de gereedschappen van de Duitse producent Paul Horn, Hagoort voor de koelsmeeremulsies en Hexagon voor de meetmachine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven