Ga naar hoofdinhoud

“Litz Hitech goede aanvulling”

Tijdens de Techni-Show neemt De Ridder THO uit Best een nieuw merk mee naar Utrecht: Litz Hitech. We meldden dit al eerder op onze website. Metaal Magazine had een exclusief interview met Gerrit-Jan de Ridder, directeur van De Ridder THO, over de machines van Litz Hitech. “Een goede aanvulling op ons bestaande gamma”.

“In principe leveren wij nagenoeg alle machines die een moderne metaalbewerker nodig heeft,” begint de Ridder het gesprek. “Toch was er een leemte ontstaan door het wegvallen van de gunstig geprijsde drie-assige machines van Cincinnati, een merk dat wij al heel lang voeren. Maar dat merk maakt nu onderdeel uit van de MAG-groep en daar verdwenen de drie-assige machines van Cincinnati uit het programma.”

 

EMO

“Daarom zijn we wat intensiever op zoek gegaan naar een merk dat ons kwalitatief hoogwaardige drie-assige machines kon leveren tegen een gunstige prijs. Er is daar nog steeds een markt voor. Op de EMO zijn toen de eerste contacten gelegd met Litz Hitech, een fabrikant, die ons inziens, kwalitatieve machines kan leveren tegen een gunstige prijs.”

 

Gerrit-Jan De Ridder

Gerrit-Jan de Ridder van De Ridder THO: “De lat ligt hoog bij de machinebouwers in Taiwan. Niet voor niets laten diverse gerenommeerde Europese merken daar hun machines bouwen” (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Het Taiwanese Litz Hitech heeft een eigen programma machines, maar bouwt ook als OEM-er voor diverse bekende gerenommeerde (Europese) machinefabrikanten. Het gamma verticale bewerkingscentra van Litz Hitech biedt een grote variatie: stabiele blokgeleidingen of dynamische lineaire geleidingen, direct-drive spillen of motorspillen, compact en kleine machines of juist groot en zwaar. Er is veel keuze. Ook qua besturing levert het bedrijf naar wens de nieuwste besturingssystemen van Heidenhain, Fanuc of Siemens.

 

Vijf-assig simultaan

De Litz LU-620, die op de Techni-Show te zien zal zijn, is een modern vijf-assig bewerkingscentrum voorzien van een stabiele draai- zwenktafel (B/C as). Deze machine wordt speciaal vanuit Taiwan ingevlogen. De LU-620 heeft een zware en stijve constructie en is voorzien van de Heidenhain iTNC530 HSCi besturing voor vijf-assig simultane bewerkingen. De machine heeft een werkbereik van 620 mm bij 520 mm bij 460 mm (X,Y,Z), de B-as kan tussen de -50 graden en +110 graden zwenken en de C-as kan 360 graden draaien.

 

Goede service

De Ridder is de eerste vertegenwoordiging van Litz Hitech in Europa. “Vlak voor de Techni-Show komen een aantal mensen vanuit Taiwan naar ons toe om onze mensen te trainen zodat we op de Techni-Show iedereen goed kunnen informeren over deze machines. Bovendien moeten we straks ook goede service kunnen leveren. De meest gangbare onderdelen komen bij ons in het magazijn te liggen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven