Liske CEO Chiron Group • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Liske CEO Chiron Group

Carsten Liske is de nieuwe CEO van de Chiron Group. Hij is afkomstig van Rieter AG in Winterthur, leverancier van systemen voor het spinnen van vezels. Na zijn indiensttreding bij Chiron Group SE (per 1 maart) staat hij aan het hoofd van de afdeling Operations. Hij is daar verantwoordelijkheid voor Global service, Productie, Logistiek, Inkoop en Kwaliteitsmanagement.

Liske is verder verantwoordelijk voor de buitenlandse dochterondernemingen Chiron Taicang, Chiron Amerika, Chiron Mexico en Chiron India. De CEO-functie, die ad interim werd waargenomen door CFO Vanessa Hellwing, is onmiddellijk overgegaan naar Liske. Dat meldt de Zuid-Duitse specialist voor bewerkingscentra en -oplossingen.

De nieuwe CEO neemt tevens de functie van voorzitter-directeur van de Chiron Group SE over en completeert daarmee het ervaren managementteam.

‘Meer dan 20 jaar ervaring’

“Met Carsten Liske krijgt onze groep van ondernemingen een zeer competente CEO die meer dan 20 jaar ervaring in de internationale kapitaalgoederensector meebrengt,” zegt Dr. Armin Schmiedeberg, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Hij is een echte verrijking voor de middelgrote Chiron Group SE.” 

Liske begon zijn loopbaan bij de ABB Groep in Zürich en bij Unaxis in Liechtenstein. In 2006 nam hij de functie van Chief Operating Officer over bij Oerlikon Esec in Cham, Zwitserland.

‘Wereldwijde operaties’

In 2009 stapte hij over naar Rieter AG in Winterthur, leverancier van systemen voor het spinnen van korte stapelvezels, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Hij was verantwoordelijk voor wereldwijde operaties en was van 2011 tot 2013 General Manager van Rieter in China.

In 2015 werd hij benoemd in het Group Executive Committee van Rieter Holding Ltd. als Business Unit Head voor After Sales. Meest recentelijk was hij verantwoordelijk voor Rieter’s grootste business unit, Machines & Systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven