Ga naar hoofdinhoud

Linear Performance AgieCharmilles op EMO

Tijdens de EMO Hannover 2011 zal GF AgieCharmilles in hal 27 op stand D44 o.a. het nieuwe hogesnelheids-bewerkingscentrum Mikron HSM 600 U LP demonstreren. De LP-machines (‘Linear Performance’) zijn machines van AgieCharmilles die volledig voorzien zijn van directe aandrijvingen.

HSM in de type-aanduiding staat voor ‘High Speed Milling’. Nieuw is dat nu ook voor de as-aandrijvingen van X,Y en Z gekozen is voor directe aandrijvingen door middel van lineaire motoren. De roterende assen hadden al een directe aandrijving.  Andere Mikron freesbewerkingscentra die GF AgieCharmilles in Hannover laat zien zijn de HPM 450U en de HPM 800 U HD. Die laatste machine is een volledig geautomatiseerde vijf-assige ‘high output’-machines die voorzien is van een palletmagazijn.

 

Mikron HSM 400 LP

De wat kleinere Mikron HSM 400 LP zoals eerder dit jaar gedemonstreerd bij GF AgieCharmilles in Schorndorf (D) (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Lees in de bijgevoegde Engelstalige bijlage meer over de machines die GF AgieCharmilles tijdens de EMO laat zien. Op vonkgebied wordt o.a. de nieuwe zinkvonker Form 300 vP met S3R WPT1+ getoond, de draadvonker Cut 2000 Oiltech en de vonkboormachine Drill 300. Voor laserbewerken is in Hannover de Laser 1000 5Ax present.

 

pdf bestand  GF AC Media Release EMO 072011 EN

 

Lasercentrum Laser 1000 5Ax van GF AgieCharmilles

De Laser 1000 5Ax van GF Agie kan door middel van laserbewerken een oppervlak een textuur geven voor visuele aspecten of voor tribologische eigenschappen. De video hieronder toont een laserbewerkingscentrum van GF AgieCharmilles in actie tijdens de vorige EMO in Milaan in 2009.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven