Lineaire spindeltafel uit rvs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lineaire spindeltafel uit rvs

De drylin SHT-ES lineaire spindel is grotendeels vervaardigd uit roestvast staal (foto: Igus).
Igus heeft een drylin SHT lineaire spindeltafel geproduceerd van roestvast staal. De drylin SHT-ES is interessant voor zowel gebruik in de levensmiddelenindustrie als voor toepassingen bij hoge temperaturen. Gebruikers kunnen de nieuwe lineaire spindeltafel configureren met behulp van de nieuwe drylin SHT configurator.

Onder de naam drylin SHT biedt de motion plastics specialist al meer dan tien jaar lineaire spindeltafels voor nauwkeurige, stille verstellingen en hoge robuustheid.  Om het programma uit te breiden, biedt de onderneming uit Keulen nu ook een optie in roestvast staal. Dat meldt AT Aandrijftechniek.

Van de assen, sleden en spindels tot de eindblokken, alle bestaande componenten zijn volledig vervaardigd in roestvast staal 304. De beweegbare onderdelen zijn gelagerd met behulp van tribo-geoptimaliseerde kunststoffen. Gebruikers hebben hier bijvoorbeeld de keuze tussen iglidur X, wat de lineaire spindeltafel geschikt maakt voor toepassingen tot 200°C en bestand tegen chemicaliën, of het ‘food grade’ materiaal iglidur A180 voor gebruik in de levensmiddelenindustrie en verpakkingstechnologie.

Zonder externe smering

Net als alle andere Igus-producten functioneert de nieuwe lineaire spindeltafel zonder externe smering. De modulaire opbouw, de vrije keuze in slaglengte en keuze tussen de aandrijving middels een handwiel of motoraandrijving zorgen voor een klantspecifieke oplossing die direct klaar is voor installatie. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen de spindels worden geleverd met groeven of spie-banen.

De nieuwe lineaire spindel is leverbaar in vier verschillende bouwgrootten (asdiameters van 8 mm, 12 mm, 20 mm en 30 mm). Voor de spindels kunnen de gebruikers kiezen uit zelfremmende trapeziumspindels en spindels met hoge spoed. Leverbaar met een spoed van 2 tot 100 millimeter en met rechtse-, linkse- of links/rechts spindels.

Online tool

Voor een overzicht van alle opties en combinatie, hebben klanten toegang tot de nieuwe drylin SHT configurator. Deze online tool verkort de selectie, configuratie en bestelling van de lineaire spindeltafel tot enkele muisklikken.

Na de selectie ontvangen gebruikers de exacte documentatie van hun selectie en een 3D-weergave van hun geconfigureerde lineaire spindeltafel (ook in STEP-formaat te downloaden). Voor nog zwaardere omgevingen, ontwikkelt Igus momenteel een versie van de drylin SHT-ES, gemaakt van extreem corrosie- en zuurbestendig V4A.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven