Limis 'planning on the wall' bij AFMI • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Limis ‘planning on the wall’ bij AFMI

Bij AFMI in Hengelo is begin dit jaar het ‘planning on the wall’-principe ingevoerd. Dit bestaat uit een netwerk van touchscreens op de werkvloer die voor een directe verbinding zorgen tussen bedrijfsbureau en productieproces. Via de touchscreens worden productieorders aan- en afgemeld. Wijzigingen in de planning die vanuit het bedrijfsbureau worden doorgevoerd worden direct naar de werkvloer gecommuniceerd.

Via ‘planning on the wall’ heeft de werkvloer bij AFMI altijd een actuele planning en kan direct worden ingespeeld op zaken als spoedorders tussendoor of wanneer materialen te laat of te vroeg worden geleverd. De communicatie verloopt overigens in twee richtingen. Het bedrijfsbureau kan in een oogopslag zien waarmee men in de productie bezig is. Er wordt zo online inzichtelijk gemaakt hoe de productie verloopt. 

 

Uren meten

Bij AFMI worden op deze manier tevens de gewerkte uren gemeten maar ook gereedgemelde aantallen bijgehouden. De gewerkte uren worden tot urenstaten verwerkt die gemakkelijk te controleren zijn (dit scheelt tijd en voorkomt fouten en dus kosten). Uiteindelijk wordt op deze manier een sluitende, paperless-urenregistratie opgebouwd. Bijkomend voordeel is rust en duidelijkheid op de werkvloer doordat men minder heen en weer hoeft te lopen.

 

Barcodescanners

AFMI heeft gekozen voor een combinatie van barcodescanners en touchscreens waarmee registratie heel eenvoudig is uit te voeren. Ze zijn overgegaan op deze manier van plannen om de productie beter, sneller en efficiënter te kunnen aansturen. Het geheel past in hun strategische visie op professionaliseren en vooruitzien.

 

(bron: Limis)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven