Ga naar hoofdinhoud

Limis brengt routing Schouten in beeld

Limis heeft voor Schouten Sorting Equipment in Kampen als verlengstuk van Ridder R8 een gedetailleerde planningssoftware ontwikkeld. Door een barcoderegistratie op de werkvloer wordt een terugkoppeling van gegevens tot stand gebracht op basis waarvan de planning wordt bijgewerkt. Deze planningssoftware is op zich een standaard pakket dat specifiek werd ingericht en geïmplementeerd.

Schouten Sorting Equipment is leverancier van sorteer- en verwerkingsmachines voor bol- en knolgewassen. Schouten heeft een specifieke manier van plannen: wanneer een gedeelte van een order wordt vrijgegeven op een bepaalde werkplek (bijvoorbeeld lassen) dan wordt de totale order een prioriteit. Tot voor kort werd de planning in Ridder R8 gedaan.

  

Een opgeleverde aardappelinstallatie bij een klant van Schouten (foto: Schouten Sorting Equipment)

Een opgeleverde aardappelinstallatie bij een klant van Schouten (foto: Schouten Sorting Equipment)

 

Barcode

Ridder R8 heeft echter niet de mogelijkheid om te plannen op eindige capaciteiten. Schouten wil echter kunnen plannen op bewerkingsstap en op persoon, rekening houdend met competenties. De nieuwe terugkoppeling is maatwerk die de gegevens van de barcodescanners die door Ridder R8 worden gegenereerd dupliceert en verwerkt in de voortgang van de bewerkingen in Limis Planner. Op deze manier krijgt Schouten inzicht in de planning en kan tijdig bijgestuurd worden. Deze gegevens worden nu ook gebruikt door de verkoopafdeling die nu in staat is betrouwbare leverdata af te geven.

 

Routing

Nu heeft Schouten een duidelijke planning waarin de gehele routing door de fabriek in beeld is. De voorheen vele handmatige controles zijn overbodig geworden en door de permanente monitoring van de status van orders komt geen werk meer de werkvloer op waaraan men nog niet kan beginnen. Door middel van stambestanden en productoverzichten is de orderinvoer nu relatief eenvoudig en heeft men de nodige structuur in de routings. De standaard levertijd is gewijzigd in een betrouwbare orderspecifieke levertijd. In de nabije toekomst zal Limis de koppeling met de barcodereaders verder uitwerken, volgens de lay-out van Ridder. Daarnaast zal een koppeling met WiCam tot stand worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven