Lijmen en kitten (VLK) in Mengend Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lijmen en kitten (VLK) in Mengend Nederland

De brancheorganisaties voor desinfectie- en reinigingsmiddelen (NVZ), spuitbussen (NAV), lijmen en kitten (VLK), en verf en drukinkt (VVVF) zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Ze slaan de handen ineen onder de naam Mengend Nederland voor een duurzame en veilige productie in Nederland en voor verantwoord gebruik van hun producten.

De eindmarkten van de 4 brancheorganisaties verschillen dan wel, maar de aangesloten bedrijven hebben een belangrijk gemeenschappelijk aspect: ze leveren en/of fabriceren hoogwaardige, innovatieve producten door middel van roeren, mixen oftewel mengen van ingrediënten.

Mengend Nederland vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven; zowel multinationals als midden- en kleinbedrijven waarvan de meesten internationaal opereren.

De gezamenlijke sectoren realiseren in Nederland een omzet van zo’n 2,5 miljard euro per jaar. Als de economische waarde van de producten wordt meegenomen, inclusief de werkgelegenheid, is de impact het veelvoudige.

De gezamenlijke industriepartners in Mengend Nederland vertegenwoordigen een groot deel van de chemische producten waar consumenten en professionals dagelijks mee te maken hebben.

Denk aan desinfectiemiddelen, bijvoorbeeld tegen het coronavirus. Metaal is bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Lijmen zorgen voor een superlichte en solide constructie van onder andere autoramen, en kitten maken gebouwen luchtdicht wat weglekken van energie voorkomt.

Gunstig vestigingsklimaat en gelijk speelveld

Mengend Nederland maakt zich sterk voor duurzame en veilige productie en verantwoord gebruik van hun producten.

“Dit kan niet zonder eenduidige, praktisch te implementeren regelgeving die rekening houdt met het midden- en kleinbedrijf, die daadwerkelijk bijdraagt aan veiligheid en duurzaamheid en die innovatie niet hindert.”

“Een gelijk speelveld wordt versterkt door deskundige en toegankelijke handhaving. Alleen dan ontstaat er een gelijk speelveld binnen Europa en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor grote en kleine producenten en leveranciers van hoogwaardige producten in Nederland.” De brancheorganisaties slaan hiervoor de handen ineen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven