Lichtgewicht ThyssenKrupp met hot forming • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lichtgewicht ThyssenKrupp met hot forming

Eind vorig jaar heeft ThyssenKrupp in Dortmund (D) de mogelijkheden van ‘hot forming’ gedemonstreerd. Met ‘tailored blanks’ of met ‘tailored tempering’ lukt het zelfs om op verschillende locaties van een omvormwerkstuk verschillende waarden voor rek en sterkte in te stellen.

Hét topstaal van ThyssenKrupp voor warmomvormen is momenteel het staaltype MBW 1900. De mechanische waarden die dit staal na het warmomvormen in het eindproduct bereikt zijn: rekgrens, Rp02 = 1215 Mpa, treksterkte Rm = 1815 MPa en de breukrek A50 = 6,2%. Deze eigenschappen zijn mogelijk omdat de legeringselementen mangaan en boor (borium) van dit staal na de warmtebehandeling een harde martensietstructuur vormen.

 

ThK

Om potentiële afnemers de mogelijkheden te demonstreren heeft ThyssenKrupp in Dortmund (D) de beschikking over een prototype-lijn. Deze lijn bestaat uit een oven voor het verwarmen van de plaatuitslagen tot verwerkingstemperatuur, een pers en een temperatuurgeregeld persgereedschap (foto’s: ThyssenKrupp)

 

Snelle afkoeling

Het bijzondere van dit staal is dat het in de levertoestand een treksterkte heeft van 500 Mpa tot 700 MPa die bij het opwarmen tot de verwerkingstemperatuur van 880 graden Celsius tot 950 graden Celsius daalt tot 200 Mpa tot 300 Mpa. 

 ThK

Een snelle afkoeling na het omvormen zorgt ervoor dat de hoge treksterkte met een hoge breukrek ontstaat: * = levertoestand, ** = opgewarmd materiaal en *** = na hot forming

 

‘Tailored tempering’

Met het gereedschap in Dortmumd is een procesvariant mogelijk die luistert naar de benaming ‘tailored tempering’. Dat wil zeggen dat verschillende locaties in het omvormgereedschap ingesteld kunnen worden op een andere temperatuur. Die temperatuurverschillen resulteren vervolgens in verschillende waarden voor de treksterkte en breukrek in het omvormdeel.

 

ThK

Opbouw van de demonstratielijn in Dortmund, links de oven en rechts de omvormpers

 

In Metaal Magazine binnenkort meer informatie over hot forming. Vraag hier een proefabonnement aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven