Van Leeuwen in Victaulic StrengThin 100 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Leeuwen in Victaulic StrengThin 100

Van Leeuwen Stainless wordt distributeur van Victaulic StrengThin 100. Daarmee breidt de rvs-specialist binnen de Van Leeuwen Buizen Groep het assortiment uit. Het gaat om een compleet pakket fittingen en koppelingen volgens het StrengThin 100 systeem. Deze worden vooral toegepast voor het leidingwerk in HVAC-installaties.

StrengThin 100 van Victaulic is het eerste gegroefde buizensysteem op de markt dat speciaal ontworpen is voor een druk tot 16 bar voor dunwandige roestvaststalen buizen in 304/316L, geeft Van Leeuwen Stainless aan.

Henk-Robert ten Cate, algemeen directeur van Van Leeuwen Stainless: “Het leveren van de StrengThin groefkoppelingen en fittingen van Victaulic past in ons streven om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen met een totaalpakket aan producten en diensten.”

Voorzien van ril

“De bijbehorende buizen hadden we al in ons assortiment, en voorzien we van een ril met onze eigen machine. Met dit systeem bieden wij een extra keuzemogelijkheid aan klanten in het HVAC-segment en dragen we bij aan een verlaging van de integrale kosten in de keten.”

Bij Van Leeuwen Stainless in Beesd ligt het complete pakket gegroefde fittingen en koppelingen op voorraad. De buitendiameters variëren van 2″ tot en met 12”, met wanddiktes van 2 t/m 4,5 mm. De bijbehorende dunwandige buizen worden door Van Leeuwen Stainless in eigen beheer gerild.

Het systeem kan op locatie direct worden geïnstalleerd, zodat niet meer gelast, gebeitst en gepassiveerd hoeft te worden. Ook is een NDO onderzoek niet meer nodig, wordt de installatietijd op de bouw aanmerkelijk verkort en is er geen risico op verzwakking van het materiaal door oververhitting tijdens het lassen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven