Leering bewerkt 3D-geprinte producten na op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Leering bewerkt 3D-geprinte producten na op TechniShow

Leering presenteert op de TechniShow diverse straalmachines van Normfinish en Mistral (foto: Leering)

Leering Hengelo toont op de TechniShow diverse oplossingen voor het nabehandelen van 3D-geprinte producten. Jan Panhuis, senior technisch commercieel adviseur straal- en oppervlaktetechniek bij Leering Hengelo ziet dat de markt van 3D-printen verandert. “Nagenoeg alle 3D-geprinte producten hebben een nabehandeling nodig. Wij verzorgen de apparatuur om zulke nabewerkingen te kunnen uitvoeren. Alle straalapparatuur engineeren en bouwen we zelf. We leveren de klant een oplossing.” Leering Hengelo verkoopt haar straalapparatuur onder de merknamen Normfinish en Mistral.

Panhuis benadrukt dat er voor het nabehandelen van 3D-geprinte producten verschillende mogelijkheden zijn. “Sommige bedrijven produceren kleine producten in relatief grote aantallen. Het is ondoenlijk en kostbaar om de nabehandeling met de hand te doen. Dan leveren wij een cabine met een draaitrommel, zodat de klant manonafhankelijk kan stralen. Voor de grotere producten hebben we een cabine waarbij je juist een handmatige nabehandeling kan uitvoeren. Maar er zijn ook producten met bijvoorbeeld kleine gaatjes. Daarvoor kunnen we doelgericht en gericht stralen. Het is niet zo dat we voor elke klant een specifieke installatie engineeren, maar we hebben een dusdanig aanbod, dat we wel op maat kunnen leveren.”

Series

Leering Hengelo biedt met haar 3D-straalapparatuur oplossingen voor een brede groep van gebruikers. Zo nemen zowel bedrijven in de luchtvaart- en medische industrie als ook de populaire 3D-printfabrieken, waar kleine en grote series worden gemaakt, producten af. Het straalproces kan volledig worden ingericht, inclusief pick- en place-units voor het beladen en ontladen van een straalinstallatie, oscillerende straalpistool beweging en een automatisch procesverloop. Ook aan ATEX-eisen kan Leering Hengelo voldoen. Panhuis: “Wij zorgen dat het hele proces op orde is. Of het nu handmatige, semi-automatische of volautomatische straalapparatuur betreft, dat maakt ons niet uit. We bieden een goede en veilige bewerking.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven