Nieuws

Lastechniek Europa heeft 148 diploma’s uitgereikt aan cursisten die zich hebben bekwaamd in vaardigheden als het MIG/MAG-lassen (niveau 1 en 2), TIG-lassen (niveau 1 en 2), booglassen met beklede elektroden en autogeen lassen. Een aantal cursisten behaalden diploma’s voor opleidingen op niveau 3 en 4.

Ruim eenderde van de cursisten legde de theoretische en praktische basis voor hun vakbekwaamheid als MIG/MAG-lassers. In deze groep heeft ook een aantal cursisten de nieuwe opleiding MAG-lassen van aluminium en roestvast staal gevolgd, die het Nederlands Instituut voor Lastechniek gezien de toenemende vraag uit de markt heeft ontwikkeld. Met name pulserend lassen van aluminium en roestvast staal vindt steeds meer toepassing.

 

Beoordelen lasserskwalificatie
De in 2007 geïntroduceerde opleiding ‘Beoordelaar van lasserskwalificaties’ genoot een toenemende belangstelling. Deze keer haalden alle achttien deelnemers aan deze pittige training hun diploma, waar dat er de vorige keer nog tien waren. Bij deze opleiding worden zeer goede resultaten behaald met een 100% slagingspercentage en een gemiddeld eindcijfer van 8 of hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven