Lastalent Hugo Rijsman op EK • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lastalent Hugo Rijsman op EK

Still uit video (van Olivier Huisman/UrbanTurtle.nl).

Hugo Rijsman, de Nederlands kampioen lassen, strijdt vanaf 26 september om de Europese titel voor jonge vakmensen tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. De 20-jarige lasser, die werkzaam is bij Luma Hengelo, heeft de afgelopen maanden keihard getraind. “Ik ga niet naar Boedapest om in de achterhoede te eindigen. Wie wil nou niet de beste van Europa worden in zijn vak?”

De lasser is op 24 september samen met zijn teamgenoten van Team Nederland in het vliegtuig gestapt naar Boedapest. Na de openingsceremonie barst de competitie los op woensdag 26 september. De prijsuitreiking is op zaterdag 29 september.

‘Minimaal podiumplaats’

“Ik sta straks tegenover de beste jonge lassers van Europa”, vertelt hij. “Daarom train ik nu zo’n 25 tot 30 uur per week. Al die uren maken we natuurlijk niet voor niets. Ik hoop echt dat ik in de top drie terecht kom. Minimaal een podiumplaats dus, dat is de laatste jaren helaas steeds net niet gelukt. Het wordt dus hoog tijd om een lasmedaille mee terug te nemen naar Nederland.”

EuroSkills 2018

EuroSkills is de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, die elke twee jaar worden gehouden. De editie van 2018 is van 26 t/m 28 september in Boedapest, Hongarije.

Team Nederland bestaat uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnemen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschijnen er meer dan 600 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden. 

Video

Bekijk de video van Hugo Rijsman op weg naar Boedapest:

Video: Olivier Huisman/UrbanTurtle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven