Ga naar hoofdinhoud

Lasrobotisering bij Valk Welding op S&S

Lasrobotintegrator Valk Welding uit Alblasserdam zal van 16 tot en met 21 september 2013 op de beurs Schweissen & Schneiden in Essen (D) een aantal noviteiten presenteren.

Tot deze noviteiten behoren het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem, een lasrobotcel in een E-vormige frame opzet en het Active Wire lasproces voor toepassing in dunne plaat. Met de Arc-Eye lasersensor heeft Valk Welding een innovatieve oplossing ontwikkeld om lasnaden nauwkeurigheid te kunnen volgen. De Arc-Eye maakt met één enkele scan een reflectiearm 3D beeld van de lasnaad en bepaalt vervolgens zelf, in plaats van de robotbesturing, het traject van de lasrobot.

CNH Tracy zwrt-kl part 2 groot

Valk Welding past het Arc-Eye systeem toe op lasrobots van Panasonic (foto’s: Valk Welding)


E-Frame

Tijdens Schweissen und Schneiden presenteert Valk Welding een nieuw concept in een E-vormige frame opstelling, waarbij een lasrobot op langsgeleiding twee naast elkaar gelegen werkstations bedient. Ten opzichte van een systeem met een voordraaitafel of een H-frame opstelling is het benutte vloeroppervlak circa 30% kleiner.

 

Dunwandig

Specifiek voor het robotlassen van dunwandige materialen, waaronder RVS en verzinkt staal, heeft Panasonic het Active Wire lasproces ontwikkeld. Dit is een softwarematige functionaliteit die het mogelijk maakt dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming in MIG te lassen. Daarbij maakt de lasdraad tijdens het lassen met een hoge frequentie terugtrekkende bewegingen. Op deze manier wordt een stabiele druppelovergang zonder spatvorming en met minder warmte-inbreng bereikt. Valk Welding zal de toepassing van Active Wire op de S&S beurs demonstreren in een compacte cel waarin dunwandige RVS producten worden gelast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven