Lasrobot Tosec met 2,5 ton manipulator • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasrobot Tosec met 2,5 ton manipulator

Plaatwerkspecialist Tosec heeft in november zijn eerste lasrobot in gebruik genomen. Het betreft een zesassige ABB IRB 2600. Kumoweld BV en RobWelding leverden en installeerden deze robot met lasequipement van EWM.

Dankzij de door RobWelding geëngineerde 2,5 ton manipulator is de robot geschikt voor groot enkelstuks laswerk. ‘‘Wij hebben deze investering gedaan om tegemoet te komen aan de behoeften in de markt. Tegelijkertijd hopen wij zo meer markt te creëren, want de nieuwe robot verhoogt ons rendement’, licht productiemanager Harry Middelkamp namens Tosec toe. ‘Naast de lasrobot hebben wij ook een ABB-handlingsrobot gekocht.”

 

tosec robot laswerk ABB lassenDe ABB robot is ook geschikt voor seriematig laswerk, door met de draaitafel te pendelen tussen twee cellen (foto’s: Tosec)

2,5 ton manipuleren

RobWelding engineerde de robotmanipulator, waardoor Tosec nu 2,5 ton aan metaal kan manipuleren. Ook de krachten die in de manipulator optreden, heeft RobWelding volgens de FEM-methode doorberekend. ”Wij doen al jarenlang naar tevredenheid zaken met Kumoweld, en zij introduceerde RobWelding bij ons. Met de installatie van de robot en het manipuleren hebben zij prima werk geleverd voor Tosec’’. aldus Middelkamp. Lasrobotspecialist RobWelding is totaalleverancier op lasrobotgebied. RobWelding verkoopt en verhuurt lasrobots, maakt lasontwerpen, ontwikkelt lasprogramma’s, ontwerpt mallen, verkoopt snelspanklemmen en neemt voor meerdere bedrijven het laswerk uit handen.

 

Bekijk hier video’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven