Lasrobot RobWelding verdubbelt productie Tosec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasrobot RobWelding verdubbelt productie Tosec

De afbeelding toont een illustratie van de nieuwe lasrobotinstallatie bij Tosec (foto: RobWelding)

Dankzij een maatwerk lasrobotsysteem van RobWelding uit Dodewaard kan Tosec Plaatbewerking de productie verdubbelen. “Bij dit nieuwe systeem kunnen een robot en wisselaar tegelijkertijd lassen en bijgevuld worden”, legt Karel van Vlastuin, directeur van RobWelding uit. “Als Tosec het wenst, is er zelfs ruimte voor een tweede robot op dit systeem.”

Tosec Plaatbewerking laste al met een lasrobot, maar vanwege de groeiende serieproductie bleek een extra robot welkom. Harry Middelkamp, productiemanager bij de Zwolse plaatbewerkers: “Efficiëntie en tijd zijn belangrijke factoren bij een seriematige productie. En deze oplossing van RobWelding bespaart veel tijd, onze productie is zelfs verdubbeld.” Bij dit robotsysteem maakt Tosec Plaatbewerking gebruik van een horizontale ABB IRBP-L5000-manipulator. Deze op een verrijdbaar platform voortbewegende manipulator is in lengte verstelbaar en kent een bereik van maximaal 9 m. De manipulator begeeft zich over een track van 18 m lang.

Aanvraag extra robot

Middelkamp: “Wij zijn erg tevreden over deze robotoplossing. Niet voor niets loopt er alweer een aanvraag voor een extra robot bij RobWelding en Kumoweld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven