Lasklembank van ADK Techniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasklembank van ADK Techniek

GEA Goedhart, fabrikant van luchtkoelers en luchtgekoelde condensors voor koel- en vriesdoeleinden in de industriële markt, heeft door ADK Techniek voor de vervanging van het autogeen soldeerproces, een lasklembank laten bouwen.

Solderen met een autogeen vlam brengt een hoge warmte-inbreng met zich mee, waardoor dunwandige producten snel vervormen. Door de nieuwe lasklembank en de toepassing van het plasma lasproces, met automatische koud-draadaanvoer, last GEA Goedhart nu verzinkt stalen lekbakken voor de condensors volledig geautomatiseerd, met een hoge en constante laskwaliteit en betrouwbaarheid.

Valk-ADK-Goedhart-13_6079-39690

De lasklembank met aan- en afvoer rollenbanen positioneerd, klemt en last de langsnaden van lekbakken geheel automatisch (foto: ADK Techniek)

 

Lasklembank

De lasklembank van ADK Techniek is opgebouwd uit een stabiel frame, uitgevoerd met een lasrail en voorzien van een servomotor aangedreven lorry. Aan de onderzijde van het frame is een in hoogte verstelbare doorn gemonteerd. Deze is op product specificatie ontwikkeld en is opgebouwd uit aluminium blokken, voorzien van waterkoeling en gasbacking. In deze aluminium blokken zijn koperen strippen gemonteerd, welke zijn voorzien van een lasgroef en gaatjes voor het backinggas. De koperen strippen dienen als smeldbadondersteuning waardoor een gecontroleerde doorlassing mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven