Lasertechnologie gericht op nieuwe productie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasertechnologie gericht op nieuwe productie

Naast de AKL conferentie konden bezoekers een kijkje nemen bij verschillende leveranciers van lasersystemen (foto's: Fraunhofer ILT)

Begin mei vond in Aachen (D) het Internationale Laser Technology Congres AKL plaats. De AKL wordt om de twee jaar gehouden en heeft zich ontwikkeld tot een groot Europees industrieel congres voor toegepaste lasertechnologie in de productie.

Dit jaar kwamen 629 experts naar Aachen om gedachten te wisselen over de huidige markt en technologische trends , evenals toekomstgerichte onderzoeken en ontwikkelingen na additieve productie , precisie bewerkingscentra , en nieuwe high-power ultrasnelle lasers . Tijdens de presentaties bleek additieve productie een technologie die momenteel ook een voet zet in de serieproductie. Zo zal GE de komende jaren 100.000 brandstofsproeiers voor de Boeing 737 produceren met behulp van een additieve technologie. Verder zullen lichtgewicht constructies erg belangrijk worden. Het congres toonde dan ook een aantal analyses van nieuwe toepassingen van zowel het snijden en verbinden van koolstofversterkte kunststoffen en CFRP’s als het snijden van glas. In beide gevallen gaat een ultrasnelle laser een belangrijke rol spelen. Voor serieproductie zijn systemen in de kW range nodig. De universiteit van Stuttgart test momenteel met een nieuw lasersysteem met een bereik tot 1,4 kW en 4,7 mJ per puls. In tests snijdt het systeem met een snelheid van 0.9 m/min door CFRP componenten en veroorzaakt daarbij minimale warmtebeïnvloede zones.

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht

Bezoekers van het AKL konden de lasersystemen in actie zien bij Fraunhofer ILT
Bezoekers van het AKL konden de lasersystemen in actie zien bij Fraunhofer ILT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven