Lasertec DMG brengt textuur op muismatrijs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasertec DMG brengt textuur op muismatrijs

Tijdens de EuroMold 2010, die onlangs in Frankfurt plaatsvond, stond de op de stand van DMG de nieuwe Lasertec 50 Shape. Deze machine is een uitbreiding op de andere Lasertec Shape machines. Met deze machine brengt een laserstraal textuur aan op werkstukken, bijvoorbeeld voor een matrijsvorm. Op de EuroMold werd binnen zes uur een computermuismatrijs voorzien van een structuur.

De DMG Lasertec 50 Shape is 5-assige laser-structuurmachine met een werkbereik van 500 mm bij 500 mm bij 700 mm (X,Y,Z). De laser zelf heeft een bereik binnen een gebied van 60 mm bij 60 mm. De laserbron is van het type gepulste fiberlaser, heeft een vermogen van 100 W, een doorsnede van 70 mm en een brandpuntsafstand van 255 mm.

 

De machine is voorzien van lineaire motoren die zorgen voor een versnelling van meer dan 1 g. De B- en C-as hebben dynamische torquemotoren. Dat zorgt voor de nauwkeurigheid van minder dan 8 micrometer. De machine is voorzien van een Siemens 840D Solution Line besturing met speciale Lasersoft 3D software. Deze software is speciaal voor het programmeren van textuurbewerkingen.

 

Lasertec 50 Shape

Op de EuroMold 2010 werd een aluminium muis voorzien van een oppervlaktestructuur (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor andere foto’s van de EuroMold zie ons digitale fotoalbum)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven