Ga naar hoofdinhoud

Laserscan in the Pumps en Valves industrie

Op vrijdag 24 mei 2013 organiseren FARO Benelux en Flowserve een kennisdag die in het teken staat van reverse engineering. Dit evenement biedt de gelegenheid om te zien hoe contact en contactloos meten wordt ingezet bij het
controleren, corrigeren en modificeren van (reserve-) onderdelen van (roterende) machines.

Tijdens deze kennisdag wordt er specifiek op pompreparaties en pompen die hydraulisch of mechanisch dienen te worden gemodificeerd ingegaan. Onderdelen van pompen, stoomturbines, compressoren, en blowers kunnen snel en nauwkeurig in kaart worden gebracht met de FARO ScanArm en verschillende CAD-omgevingen (in dit geval Inventor). Doormiddel van reverse engineering kan er een 3D CAD-model gemaakt worden van een fysiek product. Reverse engineering is nodig wanneer onvoldoende ontwerpinformatie beschikbaar is over een product of onderdeel.

Laserscan2

De FARO ScanArm wordt gebruikt voor inspectiedoeleinden (foto’s: FARO)

 

De ScanArm brengt een onderdeel door middel van contact- of contactloze inspectie in kaart. In het eerste geval wordt de taster gebruikt, in het tweede geval wordt met de laserstraal gemeten. Een combinatie van beiden is ook mogelijk wanneer de laserstraal niet overal bij kan komen, zoals bij een waaier het geval is. Na het scannen volgt het modelleringsproces tot een CAD-bestand. Middels ‘3D-printen’ wordt een definitief model vervaardigd waarmee het gietproces van het nieuwe product kan beginnen. Lees meer over deze kennisdag op de site van FARO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven