Laserlassen op rupsbanden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laserlassen op rupsbanden

Voor het laserlassen op locatie heeft Alpha Laser in juni tijdens de Blechexpo in Stuttgart (D) een bijzondere lasinstallatie laten zien: de Alflak. Kort samengevat is dit een laserlasrobot op rupsbanden. Met deze lasapparatuur is het bijvoorbeeld mogelijk om grote werkstukken als spuitgietmatrijzen op locatie op te lassen of te repareren.

Voor sommige oplas- of reparatie-laswerlzaamheden loont het zich om de lasinstallatie naar het laswerkstuk te brengen. Met dit in het achterhoofd is de Alflak van Alpha Laser ontworpen. Het is een mobiele lasrobot die dankzij de rupsbanden ook op moeilijk begaanbaar terrein naar de lasplek gebracht kan worden. Voor het contour- of laserlassen kan een gebruiker kiezen uit een gemiddeld laservermogen van 200 W of 300 W (maximale lasimpulsvermogen is 9 kW) met een impulsenergie van 90 J. Impulsfrequentie gaat tot 100 Hz met een instelbare impulsduur tussen 0,5 ms en 20 ms. De grootte van de lasspot is instelbaar tussen 0,2 mm tot 2 mm.

 

De width =

De mobiele laserlasrobot Alflak van Alpha Laser tijdens de Blechexpo 2011 in Stuttgart (D) (foto’s: Reinold Tomberg en Alpha Laser) De video hieronder toont de Alflak in actie:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven