Laser als alternatief voor etsen textuur • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laser als alternatief voor etsen textuur

Voor het aanbrengen van een textuur op bijvoorbeeld matrijsoppervlakken ziet GF AgieCharmilles het laserbewerken als een interessant alternatief voor het chemisch etsen. Eind maart tijdens de International Technology Show in Schorndorf (D) werd vooral de vormvrijheid van laserablatie geroemd.

GF AgieCharmilles heeft de laser als gereedschap voor oppervlaktebewerking geïntroduceerd tijdens de EMO Milano 2009.  Deze lasers kunnen ingezet worden voor graveren, diep graveren en het aanbrengen van een textuur op gereedschapoppervlakken. GF Agie Charmilles ziet de route van het frezen, vonken en laserbewerken als een ‘groen’ alternatief voor de klassieke chemische etsprocessen. In eerste toepassingen worden momenteel het chemische etsen gecombineerd met het laserbewerken.  Lijk voor meer informatie ook in de bijgevoegde presentatie van de Technology Show:

 

pdf bestand  GFAC Laser JP Nicolet 

 

Hydrobel

GF AgieCharmilles uit Lomm heeft intussen een laserbewerkingscentrum van het type 1200 5Ax uitgeleverd aan Hydrobel in België. De 1200 5Ax is een groot bewerkingscentrum dat met een gepulste fiberlaser ingezet kan worden voor het bewerken van oppervlakken. De foto bij het intro van dit bericht toont de bewerkingsruimte van de iets kleinere Laser 1000 5Ax zoals deze gedemonstreerd werd tijdens de show in Schorndorf.

 

Bekijk hier onze fotoreportage van de International Technology Show . De video hieronder toont de laser in actie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven