Lasbescherming Cloos voor buizen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasbescherming Cloos voor buizen

Lasspetters aan de binnenkant van gelaste buizen zijn niet meer nodig als het aan Cloos ligt. Dit bedrijf ontwikkelde een lasspatbescherming voor de binnenkant van buizen, zodat deze geen extra nabewerking meer nodig hebben.

Zeker bij gelaste buizen, waarvan de oppervlakte van de binnenzijde ook nog een functie heeft zoals bijvoorbeeld bij hydraulische cilinders, is een schone binnenzijde van groot belang. De nieuwe lasspatbescherming van Cloos wordt nu succesvol toegepast bij het laserhybride lassen van hydraulische cilinders, waarbij een volledig doorlassen noodzakelijk is. De laserstraal moet daarbij volledig door de buiswand heendringen waarbij de binnenzijde van de buis beschadigd wordt.

 

 Cloos lasspatbescherming

Het nieuwe lasspatsysteem van Cloos kan direct onder de las gepositioneerd worden (bron: Cloos)

 

De nieuwe lasspatbescherming is gebaseerd op een opvangbehuizing, die middels een driedimensionale ophanging in de buis wordt geschoven. De afdichtcontouren sluiten exact aan op de binnenzijde van de buis. Zowel de laserstraal als de lasspetters worden nu in de behuizing opgevangen waardoor de binnenzijde schoon blijft. De lasspatbescherming wordt NC gestuurd naar de positie waar gelast gaat worden. Middels een veiligheidssignaal kan er pas met lassen begonnen worden als de lasspatbescherming zich op de juiste positie bevindt. Na diverse lasbewerkingen kan de opvangbehuizing eenvoudig gedemonteerd en schoongemaakt worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven