Lantek werkt samen voor digitale transformatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lantek werkt samen voor digitale transformatie

PantallaNesting.

Lantek werkt samen met Balliu om klanten te ondersteunen in management en verwerking van digitale oplossingen. (Industrie 4.0). Zo willen ze klanten helpen op hun weg naar digitale transformatie om zich technologisch te ontwikkelen naar geavanceerde productie.

De metaalsector gaat door een fase van grote veranderingen die bedrijven stimuleert om machines, processen en fabrieken wereldwijd te koppelen met gebruik van digitale technologieën, stelt het bedrijf.

Een hoog niveau van verbondenheid en integratie levert een grote hoeveelheid informatie en stelt hen in staat om de productiebehoeften in real time te zien en tevens te anticiperen op mogelijke fouten en efficiënter onderhoud uit te voeren.

De tastbare voordelen om gekoppelde fabrieken te hebben, zijn volgens Lantek onder meer een daling in de kosten en een stijging van de productiviteit en efficiëntie. Bedrijven die zich in de komende 3-5 jaar niet digitaal zullen ontwikkelen worden uitgesloten van de markt, voorspelt het bedrijf.

Ondersteunen

De missie van Lantek is om de digitale transformatie van bedrijven in de plaatmetaal en metaalindustrie te bevorderen en te ondersteunen, ze bij deze overgang te begeleiden en aan te passen aan hun verschillende staten van digitale volwassenheid.

Het bedrijf heeft eigen softwareoplossingen en ontwikkelt CAD/CAM/MES/ERP-oplossingen voor bedrijven die metalen onderdelen produceren van plaatmetaal, buizen en profielen met iedere snijtechnologie (laser, plasma, autogeen, waterstraal, knippen en ponsen).

Balliu

Het Belgische Balliu, opgericht in 1894, ontwikkelt en produceert machines die lasertechnologie gebruiken voor toepassingen, als snijden, lassen en coaten. Het bedrijf heeft in Lokeren een productielocatie van 10.000 m².

Balliu is blij met de samenwerking. “Dankzij Lantek’s ervaring kunnen onze klanten profiteren van hun know-how en sneller en nauwkeuriger overschakelen naar Industrie 4.0”, zegt Lieven Vervaeke, algemeen directeur van Balliu.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven