Nieuws

Langste verticale transportschroef

Van Beek levert langste verticale transportschroef aan Feed Valid.
Van Beek levert langste verticale transportschroef aan Feed Valid.

Feed Valid (voorheen Covaco) uit Poederoijen krijgt de langste verticale transportschroef. Van Beek Schroeftransporten maakt deze rvs transportschroef van 17,5 meter uit één stuk. De Van Mourik Group had twee lange schroeven (17,5 en 14,5 meter) nodig om silo’s van Feed Valid te vullen. Zo lang had Van Beek ze nog niet gemaakt.

Voor Feed Valid was een elevator geen optie. Vanwege de grote hoogte en het plakkerige warme product was direct duidelijk dat hier een rvs transportschroef voor nodig was. Ook de duwschroeven om de verticale schroeven te vullen zijn door Van Beek geleverd.

Duwschroef

Uiteindelijk heeft Van Beek een RVS304 verticale schroef van 17,5 meter en een van 14,5 meter geleverd, ieder voorzien van een duwschroef om ze gevuld te houden. De capaciteit van iedere schroef is zo’n 30 ton per uur. Het energieverbruik van de korte schroef is 30kWh en van de lange 37 kWh.

Grote hoogte overwinnen

Van Beek heeft horizontaal al eerder schroeven van 30 meter en langer geproduceerd, maar verticaal hadden ze nog nooit zo’n lange schroef uit één stuk gemaakt. Een verticale schroef wordt aan meer krachten blootgesteld omdat hij op een bepaalde snelheid moet draaien, wil hij het product op zijn plaats krijgen. Als hij te langzaam draait, vindt geen transport plaats. Dat in combinatie met de grote hoogte die overwonnen moest worden, maakte dit project net even wat interessanter, aldus Van Beek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven