Nieuws

Lange portaalfrezer voor PM Group

PM Group in Dedemsvaart heeft een grote portaalfreesmachine aangeschaft. Matec en Limas hebben de 12 meter lange machine deze zomer geleverd. Het gaat om een dubbelportaalmachine, met aan elk portaal een kop voor 5-assig bewerken (Y-asbereik 4.000 mm, Z-as 1.500 mm).

De machine is afgestemd op het draaien van zoveel mogelijk productie. De twee freeskoppen aan de beide portalen kunnen namelijk gelijktijdig 5-assig simultaan bewerken, aangestuurd vanuit een eigen NC-programma.

Dat maakt dat ze dus samen één lang product kunnen bewerken, óf gelijktijdig twee identieke producten (waardoor de productiviteit dus verdubbelt) óf twee verschillende producten. Dat meldt Made in Europe.

Matec bouwt de machine met een Heidenhain iTNC 530 besturing. Per kolom is er een motorspindel met HSK 100 opname, 15.000 rpm en 90 KW vermogen. Daarnaast heeft elke spindel een gereedschapsmagazijn met 80 posities. Door de spindels gaan zowel lucht- als hogedrukkoeling (40 bar).

PM Group gebruikt de nieuwe machine voor het frezen van langere structuurdelen voor zowel lucht- als ruimtevaart, maar ook voor het frezen van onderdelen voor klanten in de medische industrie en halfgeleiderindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven