'Langdraaier als alternatief voor multitasker' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Langdraaier als alternatief voor multitasker’

Hanwha introduceert de XD26II-V. Deze CNC-langdraaimachine kan bij bepaalde toepassingen een alternatief zijn voor een multitasking machine. Dit door de hoge productiviteit en lage stuksprijzen als het gaat om precisie CNC-draaidelen, stelt leverancier Dymato.

Langdraaimachines worden met name ingezet voor serieproductie van lange, slanke onderdelen.

Het omstellen van de langdraaimachine op een ander product vergt amper extra tijd, want Hanhwa levert deze machine ook in een convertible versie. Die is snel omgebouwd van langdraaier (met geleidebus) naar kortdraaier (zonder geleidebus).

Dat maakt dat kleinere aantallen complexe onderdelen die precisie vereisen op deze machine ook goed bewerkt kunnen worden. Te denken valt aan toepassingen in onder meer de automotive en medische toelevering, zoals de productie van implantaten.

Simultaan bewerken

Met de nieuwe NC-gestuurde B-as, met 8 gereedschapsposities, de harmonic drive voor een hoog koppel én dubbele Y-as, bewerken hoofd- en subspindel van de machine simultaan de precisie-onderdelen.

Dat levert 30 tot 40% kortere cyclustijden op vergeleken met een gewone CNC-draaimachine, aldus Dymato. De XD26II-V is bedoeld voor Ø tot 26 mm.

‘Multitasker, maar dan in het klein’

“De hoofd- en subspindel hebben elk hun eigen slede”, vertelt area sales manager Colin Jennings van Dymato tegen Made in Europe.

“Je kunt dus met beide gelijktijdig het product bewerken. Eigenlijk heb je dezelfde mogelijkheden als een multitasking draaibank, alleen dan alles in het klein.”

Hanwha Precision Machinery maakt onderdeel uit van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hanwha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven