Lagere werpstraler voorkomt put op dak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lagere werpstraler voorkomt put op dak

Regelmatig is de hoogte van de elevator en gritreiniger een probleem bij de plaatsing van werpstraalinstallaties. Gevolg is dat er een put of verhoging op het dak noodzakelijk is. Leering-Hengelo is de Benelux dealer van Turbotecnica en heeft de oplossing voor dit probleem in de vorm van een gedeeld bekerwerk.

Het straalmiddel wordt normaliter door de elevator omhoog getransporteerd waarna het via de gritreinger en bunker weer bij de werpwiel(en) komt. In het geval van een gedeeld bekerwerk zijn de gritreinger en bunker lager geplaatst en wordt het gereinigde straalmiddel via een tweede elevator met dwarstransport naar de werpwiel(en) getransporteerd.

 

Teveel retour

De  hoeveelheid straalmiddel wat door de tweede elevator en dwarstransport getransporteerd wordt is groter dan er door de werpwiel(en) benodigd is. Op de manier is de toevoer gewaarborgd en gaat het teveel aan straalmiddel terug naar de machine. Turbotecnica is al meer dan 30 jaar fabrikant van werpstraalinstallaties en een gedeeld bekerwerk is in principe toepasbaar op alle uitvoeringen.

 

Zestien werpwielen

Onlangs heeft Leering-Hengelo een doorloop-werpstraalinstallatie geleverd met zestien werpwielen met aan beide kanten van de installatie een ‘gedeeld bekerwerk’en onderlinge nivellering van het straalmiddel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven