Lager verbruik eco-afkantpers Gasparini • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lager verbruik eco-afkantpers Gasparini

Gasparini introduceert tijdens de EuroBlech de nieuwe X-Press kantpersen. Deze persen zijn voorzien van het ‘eco-package’-concept. Dit houdt in dat het energieverbruik en het geluidsniveau gereduceerd is en dat de hydraulische olie een langere levensduur heeft.

Het ‘eco-package’-concept beperkt de inschakeling van de pomp van het hydraulische systeem. Naast een lager energieverbruik heeft dit ook een positief effect op de standtijd van de olie en een verlaging van het algemene geluidsniveau van de machine. Daarnaast draagt ook de hogere werksnelheid (van 10 mm/s verhoogd naar 17 mm/sec. ) bij aan een een reductie van de cyclustijd. Zie ook de video hieronder met informatie over de nieuwe afkantpers:

 

 

LED-verlichting

Gasparini levert de nieuwe afkantenpersen met Delem Touch DA-66T besturing, als de eigen Phoenix touch besturing. Beiden bieden 2D programmering met automatische berekening van de buigvolgorde en 3D machine- en toolsetup. Toepassing van LED verlichting in de bovenbalk zorgt voor een betere verlichting over de gehele werklengte. Daarnaast is standaard voorzien in een DSP Laser Safety device, die de machine in stilstand zet zodra de operator tijdens de neergaande rambeweging de veiligheidszone onderbreekt. De nieuwe X-press kantpersen zijn leverbaar in een range van 25 ton tot 1600 ton en een buiglengte van 1250 mm tot 10.000 mm. Gasparini wordt in Nederland geleverd door Metall en in België door WRM-Luc Raeymakers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven