Laagland en Index informeren over multitasking-machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laagland en Index informeren over multitasking-machines

Tijdens het seminar van Laagland en Index werden de mogelijkheden van multitasking-machines gepresenteerd (foto: Laagland)

7 april jl. hield Laagland in samenwerking met Index een seminar over de vele mogelijkheden van de multitasking-machines. Bezoekers konden aan de hand van vele praktijk voorbeelden zien dat je prima kubische producten op een frees-draaicentrum van Index kunt produceren. De vele voorbeelden lieten besparingen tot 70% zien in de bewerkingstijd en besparingen op de neventijden ten opzichte van  vijfassige freesmachines van 40%.

Een voorbeeld was een fabrikant die voor zijn freeswerk stafmateriaal met een diameter van 102 mm gebruikt. Voorheen deed hij deze bewerkingen op een vijfasser. Hierbij had hij altijd voor- en nabewerkingen. Nu komen de producten in zijn geheel van de machine. De perfecte klemming in de spantang of klauw, de standaardisatie en makkelijke automatisering maken de neventijden klein. “De capaciteit van een Index R300 is enorm, met 52 kW kan men alle materialen aan, de ruime x-as van 780 mm geeft ook ruimte voor lange producten”, ligt Gerlof Vollema van Laagland uit Capelle aan den IJssel toe. De R300 is daarnaast voorzien van een subspil en een gereedschapmagazijn met ruimt voor 140 gereedschappen. De R300 en de kleinere R200 bewerkingscentra kun je eigenlijk  zien als  twee vijfassige freesmachines met draaicapaciteit. Daarbij zijn de machines ook geschikt voor slijpbewerkingen en als vertandingsmachine.

Van 27 t/m 29 april 2016 houdt Index Traub een open huis in Reichenbach (D). Hier worden diverse nieuwe machines voorgesteld, alsmede het Xpanel, de Industrie 4.0 oplossing van Index Traub. Aanmelden voor het open huis kan via n.vanderput@laagland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven