Kuyer koppelt lasersnijder direct aan ERP • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kuyer koppelt lasersnijder direct aan ERP

De nieuwe, geautomatiseerde lasersnijinstallatie van Kuyer Metaal snijdt sneller, heeft kortere stilstandtijden en communiceert direct met het ERP-systeem. Het resultaat: een efficiënte productie van plaatdelen die hun bestemming vinden in constructiewerk en machinebouw.

‘’Uren heen en weer pompen”. Zo omschrijft Hans Kirpestein de koppeling tussen de besturing van de nieuwe vlakbedsnijlaser en het bestaande ERP-systeem van Kuyer Metaal. Kirpestein is technisch directeur van de in Nijkerk gevestigde metaalonderneming. Hij typeert de verbinding tussen de beide besturingen als een ‘’bidirectionele interface”. 

Kuyer Metaal Trumpf lasersnijder 3030

De nieuwe lasersnijinstallatie van Kuyer Metaal. Links de eigenlijke CO2– laser, een Trulaser 3030 Neu met een vermogen van 4 kW. Achter de laser de twee 7,5 meter hoge torens met 41 palletplaatsen voor plaatmateriaal en tien palletplaatsen voor gesneden platen (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Zelf verzorgd

Deze communicatiesoftware  tussen Trutops Fabs van Trumpf en Unispecs ERP is door Kuyer Metaal zelf verzorgd. Dankzij de interface kent de lasersnijmachine de orderregels van het ERP-systeem. Voor de mensen van Kuyer Metaal biedt de koppeling een aantal voordelen: de operator hoeft geen uren meer te klokken, de administratie hoeft de uren niet meer te controleren, er ontstaan geen discussies meer over de geschreven uren en de nacalculatie is altijd juist.  Wel moet de operator van de lasersnijder na het rapen van de gesneden delen het aantal plaatdelen afmelden. Het gereedmelden van de laserbewerking gaat nu ook rechtstreeks vanuit de lasersnijder naar het ERP-systeem.

 

In ons volgend nummer in een artikel meer informatie over de bidirectionele interface van Kuyer Metaal. Vraag hier een proefnummer aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven