Kurt breidt DX6 CrossOver bankschroeflijn uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kurt breidt DX6 CrossOver bankschroeflijn uit

Kurt DX6-CrossOver Vise.

Het Amerikaanse bedrijf Kurt heeft een uitgebreide reeks van de DX6 CrossOver- bankschroeflijn geïntroduceerd met reverse, hydraulische modellen en veldconversiekits, waarmee hogere werkprestaties worden bereikt en waarbij vlakheid, parallelliteit en sterkte van cruciaal belang zijn voor het zeer nauwkeurig verspanen.

De nieuwe opstelling bevat een hydraulisch model om manuele klemming van de bankschroef te elimineren en zorgt voor een nauwkeurige klemming met de vereiste druk. Het kan ook worden gebruikt in geautomatiseerde verspaningssystemen. Extra modellen zijn onder andere Reverse en Hydraulic Reverse-bankschroeven om te helpen bij het programmeren in de ‘Y’ -as en het gemakkelijker laden en lossen van onderdelen.

De hydraulische DX6-modellen worden geleverd met enkel- en dubbelwerkende bediening. Het is alleen nodig om een koperen fitting uit te wisselen met de bijgeleverde hydraulische fitting. De enkelwerkende bankschroef voert hydraulische klemming en veerretour uit voor ontklemming. De dubbelwerkende bediening zorgt voor zowel hydraulisch om te klemmen als te ontspannen, voor een snellere, nauwkeurigere opstelling.

Veldconversiekits

Ook zijn de DX6 CrossOver bankschroef veldconversiekits geïntroduceerd. Deze kits bevatten bestaande, in-use DX6-schroeven, zodat wanneer de werkruimte moet worden gewijzigd, gebruikers alle DX6 CrossOver handzagen gemakkelijk kunnen ombouwen naar handmatige achteruit, hydraulisch of hydraulisch omgekeerde modellen.

Het gebruik van een crossover met kenmerken van zowel de AngLock en Pull-Type Kurt bankschroefontwerpen en geïntegreerd met een nieuwe 4-bouts stationaire bek, leveren een betere bankschroef met de DX6 CrossOver-modellen. Het AngLock-ontwerp creëert een in alle richtingen klemmende uitlijning en de neerwaartse kracht vermindert de afbuiging van de bek. Het ontwerp van het Pull-type vermindert de spanning in het lichaam en handhaaft de vlakheid na de montage.

Extra bankschroefvoorzieningen voor de DX6 CrossOver zijn onder andere: een groeflock bekkenplaat en werkstop voor het gemakkelijk plaatsen van onderdelen, een groter en sterker lager pakket voor verhoging van de duurzaamheid en een langere levensduur, een nieuw ontwerp van de borstelafdichting voor eenvoudiger verwijderen of vervangen van de moer. Verder zijn er er een 80,000psi nodulair gietijzeren body, moer en beweegbare bek, een semi-harde stalen schroef en een gehard schroevenbed en bekkenplaten.

Eén reactie op “Kurt breidt DX6 CrossOver bankschroeflijn uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven