Kunststoffen 2015 volgeboekt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kunststoffen 2015 volgeboekt

Een composiet wiel zoals vorig jaar getoond op de beurs Composites in Düsseldorf (D). Vezelversterkt synthetisch materiaal is een goed alternatief voor plaatstaal (foto: Reinold Tomberg)

De Kunststoffenbeurs, volgende week op woensdag 23 en donderdag 24 september, is helemaal volgeboekt. Deze 17e editie heeft als thema ‘Smart met Kunststoffen’. In het lezingenprogramma en op het ‘Smart Plaza’ wordt hier aandacht aan besteed. Kunststoffen 2015 vindt plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. De toegang is gratis.

Beursorganisatie Mikrocentrum heeft aan exposanten is gevraagd hoe zij de kunststoffenbeurs ervaren. Hoe bereiden zij zich voor, wat zijn hun verwachtingen en hoe ‘smart’ zijn ze met Kunststoffen? Maar ook: wat kunt u verwachten op de stands?  Een aantal reacties hieronder.

Arnaud Kooij van Layertec: “Dit jaar staan we voor het eerst op de beurs en we willen vooral de focus leggen op het 3D-printen van matrijzen. We merken namelijk dat de mogelijkheden van de printers en materialen nog erg onbekend zijn. En dat is jammer want deze technologie is inmiddels zo volwassen dat het slim inzetten van een 3D printer de concurrentiepositie van een bedrijf enorm kan versterken.” Layertec is leverancier van de printers van Stratasys.

Desirée Gerritsen Novu (Nederlandse Orde van Uitvinders) : “Novu en Mikrocentrum hebben al jarenlang een bijzondere relatie en samenwerking. We staan dit keer door de achtste keer op de Kunststofbeurs. We staan er voor onze leden, die uitgenodigd worden voor de beurs en daar ontdekken hoe ze iets kunnen laten maken en welke rol kunststof kan betekenen bij het realiseren van hun vinding.

Het vacuümvormen van producten uit kunststof-plaat is de hoofdactiviteit van Greijn Form Technics.  Claudia Watrin-Van Duren: “We zijn continu in de weer met innovaties. Momenteel zijn wij druk bezig om biopolymeren te vacüumvormen, dus het vormen van kunststoffen gemaakt van bioplastics.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven