Kunststofbeurs K 2016 toont innovatieve oplossingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kunststofbeurs K 2016 toont innovatieve oplossingen

Een spuitgietcel van Engel tijdens de vorige editie van de K in 2013 (foto: Reinold Tomberg)

Van 19 tot en met 26 oktober 2016 komen de kunststof- en rubberbranche op K 2016 in Düsseldorf bijeen om hun oplossingen te presenteren. Als ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de branches en diens industriële toepassingen brengt K iedere drie jaar de centrale branchetrends en toekomstvelden bijeen. Ze heeft zich vast verankerd als hét innovatie- en businessplatform, niet alleen voor grondstofproducenten, fabrikanten van kunststof- en rubbermachines en verwerkende ondernemingen, maar ook voor de gebruikersindustrieën.

K 2016 is al geruime tijd volgeboekt. Er zullen meer dan 3.000 exposanten uit ruim 50 landen deelnemen. De deelname van aanbieders uit Europa, en dan met name uit Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Turkije, maar ook uit de USA is opnieuw bijzonder groot. Ook België en Nederland zijn wederom sterk vertegenwoordigd; 128 ondernemingen uit beide landen gebruiken K 2016 om op bijna 7.500 m2 tentoonstellingsruimte hun aanbod te presenteren.

Veranderingen in wereldmarkt

Tegelijkertijd weerspiegelt K duidelijk de veranderingen in de wereldmarkt. Het aantal exposanten en de presentatieoppervlakte van bedrijven uit Azië nemen sinds enkele jaren duidelijk toe. Vooral China, Taiwan, India, Japan en Zuid-Korea zullen met hun sterke presentaties indruk maken. Het aantal en de internationaliteit van de ondernemingen waarborgt dat de grote thema’s van de branche – met voorop energie-, resources- en materiaalefficiëntie –  evenzeer aan bod komen als speciale segmenten.

Het gehele beursterrein zal worden gebruikt: in alle negentien hallen zullen exposerende firma’s op circa 170.000 m2 netto oppervlakte hun aanbod presenteren.

Machines en uitrusting – wereldpremières

De grootste exposantengroep van K, te weten de producenten van machines en installaties, zal een groot aantal wereldpremières tonen. Nu al werken ingenieurs en machinebouwers overal ter wereld er met volle kracht aan om in oktober nieuwe, complexe productie-eenheden in een lopend proces te kunnen presenteren.

Grond- en hulpstoffen

De aanbieders van grond- en hulpstoffen presenteren de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderzoek naar polymeren, materiaal dat door de toenemende resources-efficiëntie aan een evenwichtige economische en ecologische balans bijdraagt. Naast de optimalisering van standaard kunststoffen zullen additieve stoffen en vulstoffen, bio- en functionele polymeren maar ook zelfversterkende polymeren belangrijke thema’s zijn.

Halffabricaten

De branche onderscheidt zich door de hoge innovatiekracht en een veelzijdig productpalet. Meer dan voorheen wordt voor energie- en milieubesparende opties gekozen zodat men aan de meest pretentieuze eisen kan voldoen.

De beurs is ’s werelds belangrijkste contactbeurs, niet alleen voor de gehele kunststof- en rubberindustrie, maar ook voor geïnteresseerden uit de belangrijkste gebruikersindustrieën. Experts uit de voertuigbouw, verpakking, elektrotechniek, elektronica en communicatie, de bouwwereld, de medische technologie maar ook de lucht- en ruimtevaart hebben hier de unieke gelegenheid om informatie in te winnen over de actuele stand van toepassingsmogelijkheden van kunststof en rubber. Er worden in oktober rond de 200.000 vakbezoekers in Düsseldorf verwacht.

Meer informatie over de K 2016 leest u in ons Dossier.

Eén reactie op “Kunststofbeurs K 2016 toont innovatieve oplossingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven