Ga naar hoofdinhoud

Kunststof-velg van langvezeligversterkt PA

Uit de indrukwekkende spuitgietmatrijs die Hummel Formen onlangs tijdens de EuroMold 2011 in Frankfurt (D) exposeerde, komt een bijzonder kunststof-product: een velg voor een auto van thermoplastisch, langvezelig versterkt polyamide (PA).

Het gereedschap van Hummel Formen is ontwikkeld in samenwerking met autoleverancier Daimler en grondstofleverancier BASF voor het spuitgieten van volkunststof velgen voor de Smart Forvision. Opmerkelijk is dat de velgen van de Forvison gespoten worden van een thermoplastisch materiaal. Thermohardende materialen waren al wel bekend (bijvoorbeeld SMC), maar een thermoplast als materiaal voor een velg is wel heel bijzonder gelet op de hoge eisen die aan automobielonderdelen gesteld worden.

In een volgend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de kunststof-velgen. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. De video’s hieronder geven meer informatie over de velg en de Smart Forvision:

Eén reactie op “Kunststof-velg van langvezeligversterkt PA

  • Wat interessant dat een langvezelig versterkt PA wordt gebruikt. Is dat om ervoor te zorgen dat het plastic de kwaliteit heeft van metaal? Ik denk dat lichtgewicht auto’s de toekomst zijn, vooral in combinatie met elektrische aandrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven