KSM automatiseert emulsiebeheer 24/7 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

KSM automatiseert emulsiebeheer 24/7

KSM introduceert het ‘high tech emulsiebeheer’-concept. Daarmee kunnen metaalbedrijven hun koelsmeermiddelen geautomatiseerd laten draaien. Dit betekent een 24/7 volautomatische ontzorging van het beheer van de emulsies in het metaalbedrijf.

Het concept bestaat uit de bouwstenen eMonitor, eMix, OpEx Maint Tribo en Monitoring services.

eMonitor is een volautomatisch emulsie-meetsysteem) en eMix een volautomatisch emulsie-bijvulsysteem. OpEx Maint Tribo is onderhoudssoftware voor emulsiebeheer en smeertechnisch onderhoud. Monitoring services staan voor het monitoren, analyseren en optimaliseren van emulsiebeheer en alle smeertechnische onderhoudstaken.

Dankzij ‘high tech emulsiebeheer’ blijven emulsies 24/7 in topconditie en is onbemand produceren voor iedere metaalbewerker mogelijk, stelt het bedrijf uit Schinnen.

Nieuwe standaard

Dit concept vormt de nieuwe standaard in emulsiebeheer, zegt Xavier Keulen-Thomassen, algemeen directeur van KSM.

“In de metaalindustrie worden de eisen die opdrachtgevers stellen steeds strenger. Mede hierdoor moeten toeleveranciers, veel meer dan voorheen, procesgericht gaan denken. Oftewel: hun gehele productieproces op orde hebben.”

“Tel daarbij op de toenemende digitalisering en robotisering en het mag duidelijk zijn welke grote uitdagingen er liggen”, vervolgt hij.

“Met het ‘high tech emulsiebeheer’ concept anticiperen wij op deze ontwikkelingen en bieden toeleveranciers daarmee de mogelijkheid klaar te zijn voor de nieuwe standaard in emulsiebeheer.”

Video

Bekijk een video van het concept:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven