Nieuws

KS zet 3D- printing in bij ontwikkeling profielen

Prototypes van op het 3D CAD systeem ontwikkelde nieuwe profielen kunnen door middel van 3D printing bij KS Profiel nu snel worden omgezet in een tasbaar product (foto: KS Profiel)

De Research & Development afdeling van KS Profiel uit Moerdijk, heeft met de introductie van 3D-printing een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar ontwerpfaciliteiten. Met 3D-printing is het mogelijk om in een vroeg stadium tastbare prototypes te produceren.

“Tot nu was de enige mogelijkheid om klanten de vormgeving van een nieuw profiel te laten zien, om dit als een gerenderd ‘solids model’ in 3D te presenteren op het CAD-scherm,” aldus Ing. Marijn van de Werken, Research& Development Engineer bij KS Profiel.  “Voor bepaalde klanten/markten zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe, complex gevormde profielen met slimme koppel- en kliksystemen,” vervolgt Van de Werken. “Dit bijvoorbeeld voor sterke en snel te monteren magazijnsystemen, of prefab bouwsystemen gebaseerd op stalen frames. De grote vraag bij zo’n nieuw ontworpen profiel is dan vaak: ‘Werkt het in de praktijk ook echt?’.

Ultimaker 3D-printer

De 3D-printer van KS Profiel maakt gebruik van een zogeheten ‘open filament systeem’ waarmee producten kunnen worden vervaardigd uit PLA (een biologisch afbreekbare kunststof), ABS en PA. Modellen worden eenvoudig geïmporteerd vanuit het 3D-CAD programma, door de printersoftware omgewerkt tot een printbestand en op een SD-kaartjegezet dat vervolgens in de 3D-printer gaat.  Met de Ultimaker 3D-printer kunnen producten met afmetingen tot 230 mm x 225 mm x 205 mm (LxBxH) worden geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven