KrausMaffei coat koffertje in matrijs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

KrausMaffei coat koffertje in matrijs

Tijdens de K 2010 liet KrausMaffei zien dat het mogelijk is om tijdens het meercomponenten-spuitgieten een kunststof-deel te voorzien van een glans-coating. Via een driecomponenten-spuitgietproces kreeg een koffertje een hoogglanzende, blauwe kleur.

KrausMaffei demonstreerde het zogeheten ColorForm spuitgietprocédé in Düsseldorf met een grote spuitgietcel die was opbouwd rondom een 10.000 kN spuitgietmachine. Deze machine was voorzien van een driecomponentenmatrijs. Deze matrijs roteert rondom een verticale as. Eerst werd een ABS draagmateriaal gespoten. Na rotatie volgt de tweede component, een thermoplastisch polyurethaan (TPU) en tevens wordt in de gesloten matijs de polyurea coating ingespoten. Lees meer in het bijgevoegde persbericht van KrausMaffei.

 

 ColorForm_KrausMaffei.

 

Kraus Maffei

De productie-spuitgietcel van KrausMaffei tijdens de K 2010 in Düsseldorf (D). De foto is genomen tijdens de rotatie van de matrijs. In het rechterstation wordt de hoogglanscoating aangebracht met een dikte van een paar tiende van een millimeter (foto: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de K 2010 zie ons digitale foto-album). De video onder aan dit bericht laat ook het roteren van de matrijs zien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven