Kranendonk assembleert profielen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kranendonk assembleert profielen

Kranendonk uit Tiel gaat, als leverancier van geavanceerde robotsystemen, een nieuw type productiesysteem lanceren voor de assemblage voor balkprofielen. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met staalconstructeur ASK Romein.

De assemblagelijn, ontwikkeld door Kranendonk, gaat verbindings- en verstevigingsplaten door middel van industriële robots volautomatisch plaatsen en aflassen; een proces dat nu nog handmatig gebeurd. Met het nieuwe systeem zal ASK Romein niet alleen enorme tijdswinst boeken tijdens de productie, maar ook tijdens werkvoorbereiding.

 

Kranendonk assembleert profielen automatisch

Het geautomatiseerde assemblagesysteem voor profielen wordt begin 2012 geïntroduceerd (foto: Kranendonk)

 

Door de RinasWeld software, ontwikkeld door Kranendonk, wordt het systeem direct aangestuurd op basis van het 3D CAD model van de samengestelde balk. Hierdoor is de bediening van de machine eenvoudig, voor zowel de werkvoorbereider als de medewerker op de vloer. Kranendonk heeft als leverancier van geavanceerde robotsystemen veel ervaring met het automatiseren van productieprocessen. Het bedrijf is vooral actief in niet-repeterende productieomgevingen, zoals de scheepsbouw-, offshore- en constructie-industrie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven