Kramp investeert recordbedrag • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kramp investeert recordbedrag

Kramp Groep heeft vorig jaar een recordbedrag van bijna 50 miljoen euro geïnvesteerd. Er is een uitbreidings- en moderniseringsslag gemaakt in de magazijnen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen, naast een structurele investering in de ‘Digital Commerce & Technology’ (DC&T)-organisatie. Voor 2018 staat in totaal 36 miljoen euro gebudgetteerd voor investeringen.

Kramp heeft wederom een succesvol jaar achter de rug, blijkt uit het jaarverslag. De specialist in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie zag de omzet stijgen naar 790 miljoen euro (+7,2%) terwijl de nettowinst op 50 miljoen euro (+9%) uitkwam.

“De vooraf gestelde ambitieuze doelstellingen zijn behaald”, zegt CEO Eddie Perdok, “en daarmee zijn we hard op weg om het beoogde omzetniveau van 1 miljard euro te doorbreken in 2020.

Digitale transformatie

Het centrale thema in dit jaarverslag is ‘digitale transformatie’. Perdok: “Voor Kramp is het belangrijk dat we voortdurend onze strategie aanpassen en competenties ontwikkelen om nog flexibeler, klantgerichter, innovatiever en efficiënter te zijn. Ervaring en kennis zijn essentieel in het proces van digitale transformatie. Daarom is in alle geledingen van Kramp geïnvesteerd in kennis en kunde op het gebied van digitalisering en E-business.”

De structurele investering in DC&T wordt verhoogd naar 15 miljoen euro op jaarbasis. Verder komt het zwaartepunt van de investeringen te liggen bij de logistieke processen, zoals het verder ontwikkelen van de nieuwe systemen in Duitsland en Nederland.

Partnerschap met John Deere

Kramp investeert tijd en energie in partnerschappen met leveranciers, fabrikanten en klanten. Naast de reeds bestaande samenwerkingen met tractorfabrikanten AGCO en SDF is in 2017 voor de Duitse markt een partnerschap aangegaan met John Deere.

De digitale transformatie die Kramp in 2017 heeft ingezet, gaat verder in 2018. Die biedt kansen voor alle partijen in het agrarisch ecosysteem. Kramp wil hierin een essentiële rol spelen.

“We willen de samenwerking met leveranciers, fabrikanten en dealers versterken en kijken waar we – in gezamenlijkheid – voor de boer echt waarde kunnen toevoegen. Er liggen uitdagende tijden voor ons, maar ik ben ervan overtuigd dat we met de stappen die we nu als Kramp zetten, goed voorbereid zijn om samen de digitale uitdagingen aan te gaan”, besluit Perdok.

500.000 online beschikbare producten

Kramp Groep is Europa’s grootste specialist in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie. Het bedrijf heeft ruim 500.000 online beschikbare producten, 10 distributiecentra en 24 verkoopkantoren verspreid over Europa. Het bedrijf is opgericht in 1951 en heeft zijn hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland).

Kramp Groep is eigendom van het management en participatiemaatschappij NPM Capital, die sinds 2010 medeaandeelhouder is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven