Robotlader voor Jansen Machining • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robotlader voor Jansen Machining

RFA Kawasaki CX210L RobotLoader bij Mazak Integrex.

Jansen Machining Technology heeft een RFA Kawasaki CX210L Robotlader geplaatst bij een Mazak Integrex I-200ST. Deze krachtige, flexibele robotlader is geschikt voor het beladen van grote werkstukken bij een groot formaat machine, waarvan de Robotloader bovendien de machinedeur opent en sluit.

Vanwege het grote succes van de productiecel, die dit voorjaar geplaatst werd, wordt voor het einde van het jaar een tweede identieke RFA Robotloader en machine geïnstalleerd bij Jansen Machining Technology.

Moeiteloos grijpen

Voor het grotere segment draai en freesmachines heeft RFA oplossingen ontwikkeld die opgeschaald zijn naar het hogere werkstukgewicht en de forsere werkstukken en machines. De CX210L Kawasaki robot heeft een hanteringscapaciteit van 210 kg en een reikwijdte van 2.699 mm.

De robotgrijpers zijn dubbel uitgevoerd waardoor het bewerkte en onbewerkte werkstuk met afzonderlijke grijpers gehanteerd worden. Op deze manier worden werkstukken die sterk van vorm of afmeting veranderen na bewerking moeiteloos betrouwbaar gegrepen en is de tijd van spaan tot spaan minimaal. Spanen en koelmiddel worden door een blaasmond aan de robotgrijper van het werkstuk en klauwplaat geblazen.

Subspil en stafaanvoer

De Mazak machine is voorzien van een subspil en stafaanvoer. De RFA Robotloader is uitgerust met meerdere bedrijfscycli. Zo kan bijvoorbeeld een zaagdeel in de hoofdspil ingezet worden en het bewerkte stuk uit de subspil uitgenomen worden. Een van de andere mogelijkheden is dat het onbewerkte stuk door de stafaanvoer gevoed wordt en de Robotloader enkel het bewerkte stuk uitneemt. De verschillende mogelijkheden worden eenvoudig op de tablet-pc geselecteerd waardoor de inzetbaarheid maximaal is.

Opent en sluit de deur

De machine is vanuit de fabriek niet voorzien van een automatische deur. De RFA Robotloader neemt de deur aan de speciale houder vast en schuift deze open en dicht. Door het grote werkbereik van de robot blijft er tussen de robot en machine ruimte voor de operator. Door de inzet van lichtschermen met spiegels en de Cubic-S veiligheidsmodule van Kawasaki heeft de cel een open layout en is deze optimaal beveiligd zodat de draaibank samen met de robot voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Intuïtieve software

De operator stelt de robot snel en gemakkelijk in op de tablet pc, waarop de bedieningsvriendelijke intuïtieve RFA-Raster software is geïnstalleerd. De operator geeft de afmetingen van het werkstuk, de rastermaat en het aantal dat geproduceerd moet worden met enkele aanrakingen op het touch screen in. Iedere instelling is visueel weergegeven op de tablet pc waardoor de software intuïtief werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven