Krachtige handslijper voor zwaar werk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Krachtige handslijper voor zwaar werk

Atlas Copco Tools heeft speciale, krachtige nieuwe LSF39-slijpmachines ontwikkeld voor zware en veeleisende taken, zoals afbramen en frezen. Deze moderne generatie staafvormige handslijpmachines wordt aangedreven door zuinige persluchtmotoren met tot 1,8 kilowatt effectief materiaalverwijderingsvermogen.

De vier nieuwe modellen met werksnelheden van respectievelijk 12.000, 15.000, 18.000 en 25.000 toeren per minuut (min-1) vervangen de 13 voorgaande versies en zijn standaard uitgerust met een 6 millimeter spantang voor alle gangbare slijp- en freesstiften, aldus het bedrijf. Met behulp van een adapter is de LSF39 bovendien geschikt voor conische slijpmiddelen en -stenen.

‘Constant hoge prestatie’

De LSF39-machines onderscheiden zich door een geïntegreerde toerentalregelaar. Die voorkomt dat het toerental bij een sterke druk tegen het werkstuk constant blijft, wat vaak niet het geval is bij conventionele slijpmachines. Een ingenieus mechanisme verhoogt automatisch de luchttoevoer naar de motor onder belasting, zodat het slijpen altijd met de optimale snelheid – en dus maximale productiviteit – plaatsvindt.

‘Minder trillingen’

Dankzij het vernieuwde slimme pendellager van de slijpspindel heeft de fabrikant de trillingsbelasting nog verder kunnen reduceren. Alle LSF39-modellen belasten de gebruiker met minder dan 2,5 m/s². Dit ligt onder de huidige grenswaarde van de EU-richtlijn 2006/42/EG voor schadelijke trillingen en minimaliseert voor gebruikers het risico op vibratiegerelateerde ziekten.

Voor een krachtige en efficiënte oppervlaktebewerking zijn de 1,6 kg zware LSF39-slijpmachines duurzamer dan hun voorgangers (LSF38). De ergonomische machines liggen ondanks hun enorme power beter in de hand en vereenvoudigen zo vrijwel elke slijptoepassing, aldus het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven