Kortere levertijden Volvo dankzij chassisspecifieke 3D-tekeningen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kortere levertijden Volvo dankzij chassisspecifieke 3D-tekeningen

Bouw van bedrijfswagens bij Volvo Trucks (foto's: Volvo Trucks)

Dankzij chassisspecifieke 3D-tekeningen kunnen het chassis en de carrosserieopbouw van verschillende Volvo Trucks-modellen nu gelijktijdig ontworpen worden. Dit betekent dat het opbouwproces en de doorlooptijd voor de klant verkort kan worden met veertien dagen.

Hoe ingewikkelder de opbouw, hoe langer de doorlooptijd gewoonlijk is voordat de klant de truck in ontvangst kan nemen. Eén van de manieren om dit proces te versnellen, is door de carrosserieopbouw gelijk te laten lopen met de productie van de truck. Om de exacte hoogte en ruimte voor bepaalde onderdelen te kunnen bepalen en er dus voor te kunnen zorgen dat alles op het chassis past, heeft de carrosseriebouwer toegang nodig tot gedetailleerde informatie over de afmetingen van het chassis. Met deze gedachte heeft Volvo Trucks geavanceerde driedimensionale (3D) tekeningen ontworpen, die nu online beschikbaar zijn voor opbouwers.

De 3D-tekeningen geven de carrosserieopbouwers een betrouwbare basis zodat dat zij hun opbouw gelijktijdig met de montage van het chassis kunnen bouwen
De 3D-tekeningen geven de carrosserieopbouwers een betrouwbare basis zodat dat zij hun opbouw gelijktijdig met de montage van het chassis kunnen bouwen

Het grootste voordeel van 3D-tekeningen is dat zij een parallelle workflow toelaten. Het chassis en de carrosserieopbouw kunnen nu tegelijkertijd geproduceerd worden in plaats van opeenvolgend. De carrosseriebouwer hoeft dus niet te wachten tot de truck klaar is om dan pas cruciale informatie over het chassis te ontvangen. Bekijk hieronder een video:

De beschikbaarheid van deze chassisspecifieke 3D-gegevens zorgt ervoor dat de opbouwer exact kan zien hoe het afgewerkte chassis eruit zal zien voor het gebouwd wordt, aangezien alles (van de positie van de achteras tot de hoogte van de schacht van de schroefas en de bedrading) weergegeven wordt op de tekeningen. Er kan ingezoomd worden op specifieke details, de truck kan geroteerd worden en kan van bovenaf, onderaf en zijdelings bekeken worden. De op voorhand beschikbare, gedetailleerde informatie zorgt ervoor dat de leveringstermijn voor de klant verkort wordt, terwijl tegelijkertijd de hoogstaande kwaliteit behouden blijft.

 Feiten

Feiten over 3D-tekeningen en het nieuwe flexibele chassis:

  • De 3D-tekeningen moeten de carrosserieopbouwers een betrouwbare basis geven zodat dat zij hun opbouw gelijktijdig met de montage van het chassis kunnen bouwen, waardoor de leveringstermijn voor de klant verkort wordt.
  • De 3D-tekeningen zijn beschikbaar via een gemeenschappelijke online database (Volvo Bodybuilder Instructions) dat toegankelijk is voor carrosseriebouwers.
  • Alle tekeningen die gegenereerd worden, zowel in 2D- als in 3D-formaat, worden geometrisch vastgesteld en zijn chassisspecifiek. Elementen die uitgesloten worden vanwege competitieve redenen zijn de motor en de plaatsing van de motoren. De accubak is beschikbaar zodat opbouwers er rekening mee kunnen houden in hun berekeningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven