Kortere cyclus met combi-gereedschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kortere cyclus met combi-gereedschap

Na de investering in machines voor compleetbewerking, de automatisering van de werkstukhandling is de inzet van combigereedschap voor Bredel Hose Pumps te Delden een volgende grote sprong voorwaarts in de productie-efficiëntie.

Verantwoordelijk voor de implementatie van combigereedschap bij Bredel zijn Bertus Groteboer en Hans Hazelhorst. Groteboer: Hiervoor wordt samengewerkt met de gereedschapleverancier Mapal uit Aalen (D) en vertegenwoordiger Laagland uit Dordrecht. Het belangrijkste voordeel van combigereedschappen ligt, niet verbazingwekkend, in de cyclustijdreductie. Door verschillende bewerkingen in één gereedschap te combineren, zoals boren, frezen, ruimen en aanschuinen, worden alle verspanende bewerkingen op één machine, in één cyclus uitgevoerd.

 

Een van de producten van Bredel, een aluminium rotor, en de daarvoor samen met Mapal en Laagland ontwikkelde combigereedschappen (foto’s: Bredel/Laagland)

Een van de producten van Bredel, een aluminium rotor, en de daarvoor samen met Mapal en Laagland ontwikkelde combigereedschappen (foto’s: Bredel/Laagland)

  

In het volgend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de inzet van Mapal combigereedschap bij Bredel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven